torsdag 5. juli 2007

Khiva - oppdatering pr. juli 2007

Her er oppdatering av oss:


Det morsomste vi vet er rundering, og her er hun ganske stabil og lett å jobbe med, hun simpelthen elsker dette! Vi deltar i klasse C (andre nivå), og har som mål å få godkjent der i løpet av året, men det er veldig få konkurranser i nærheten av oss, så det er ikke så mange muligheter. Hadde jeg hatt en annen jobb, hadde vi nok satset på godkjenning som redningshund, men jeg kan ikke rykke ut på kort varsel så da er det bare dumt. Dessuten trives vi veldig godt med treningsmiljøet vårt i Nidaros brukshundklubb, de har lært oss så mye - og vært veldig tålmodig med oss begge!

The funniest we know, is rescuing. I don't think this is the correct word in English, but the best I know. Unfortunately I have a job that doesn’t get along with real rescuing (finding persons that are lost), so we participate in competitions. We are now in the second level.





Dette er grunnen til at vi har nok å jobbe med! Lydigheten er det verre med. Khiva er veldig ustabil, kan mye på trening og på gode dager, men er det varmt og mye folk så har hun enten helt glemt øvelsen eller som her, legger på nye elementer - apport av kjegle er ikke i noe lydighetsprogram så vidt jeg vet, men kanskje det burde vært det? Så det er bare å fortsette å trene, selv om motivasjonen kan svikte litt hos meg når vi ikke får "god nok" uttelling. Men hun er aldri tung å be om å være med å trene, hun vil så gjerne gjøre det jeg ber om, men noen ganger virker det som det "koker" over litt.



As you can see, obedience is something else. Here she is unstable, good in training and on good days, but in heath and with a lot of disturbances, she can forget commands and even do things in her own ways. Fetch “kjegle” isn’t in any obedienceprogram as I know. But we try to maintain motivation to go on training.



Ellers er hun ei herlig jente, med godt humør og mye fart. Hun er bestandig klar for "action" og er ei skikkelig røverjente. Hvis hun kjeder seg finner hun opp ting selv, da kan hun stjele bare for å få igang noe. Dette har heldigvis roet seg noe, og nå kan hun slappe av i lange perioder. Ellers er hun veldig sosial, vil gjerne være sammen med flokken sin, og er blitt ei skikkelig kosejente. Så alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med henne.



Khiva is a beautiful bitch, with good mood and a lot of action. She’s always ready, and if she’s bored she makes up things of her own, often including steeling (or fetching of course). But now she has understood the meaning of relaxing, and we may hardly know she’s around. She adores people, and is very cosy. I must really say I’m satisfied with her, and we love each other.

1 kommentar:

Ingrid sa...

Hei, og takk for innspillet i gjesteboken min :-)
Ser ut som du har ei flott frøken å jobbe med! Min apporterer også kjeglen! Løsningen min ble å stå mye nærmere og legge en kong bak kjegla. Vips, så tok han kongen i stedet! Men så kan det drøye noen dager... kjegla igjen... hehe, er det ikke morro? :-)